Saç Ekimi Sonrası
Saç ekimi sonrası köklerin alındığı donör bölgelerdeki kızarıklıklar birkaç gün içerisinde geçmeye başlar. Köklerin ekildiği kel bölgedeki kızarıklıklar ve ufak kan pıhtıları bir hafta içinde geçmeye başlamaktadır. İlk yıkamadan sonra gözle görülür bir iyileşme ve temizlenme görülmektedir.
Saç ekimi sonrası iyileşme süreci nasıl olmalıdır?
Saç ekimi sonrası iyileşme süreci hemen sonrası ilk pansuman yapılır. Operasyonun planına göre hasta ertesi gün ya da üçüncü gün ilk yıkama için çağrılır. Yıkamanın nasıl yapılması gerektiği hastaya uygulamalı olarak anlatılır. Hasta on gün boyunca belli aralıklarla saçını bu kurala göre; ister kendi, ister doktor kontrolünde yıkamalıdır. Onuncu günden sonra hasta eskisi gibi saçını yıkayabilmektedir.
Tedavi sonrası ilk iki hafta ekilen saçların bir bölümü dökülür. Bu dökülme saç kaybına neden olmaz. Kök deride kalıp sadece saçın kıl kısmı koparak dökülür. İkinci aydan itibaren ekilen saçlar yavaş yavaş çıkmaya başlar. Kel bölgeyi örtecek düzeye altıncı aydan sonra gelir. Ekilen saçların tam sonucu vermesi bir senedir. Bu süreler kişiden kişiye göre değişmekle birlikte ortalama gözlenen sürelerdir.
Operasyondan bir gün sonra hasta masa başı iş yapıyorsa işine geri dönebilir. Çok ağır işlerde çalışan hastaların doktor kontrolü ile beş gün sonra işlerine geri dönebilir. Bir hafta sonra denize, iki hafta sonra havuza girilmesinde bir sakınca yoktur. Şapka takmak isteyen hastalar dört gün sonra yine doktorun kontrolü sonrası şapka takabilir.
Tedavisinden sonra ilk üç gün çok önemlidir. Bu süre içerisinde ekim yapılan alanın darbe almaması ve sürtmelere maruz kalmaması gerekmektedir. Darbe ve sürtmeler ekilen saçların çıkmasına ya da zedelenmesine neden olabilmektedir. Saç ekimi detaylı https://www.aytugluhairtrans.com/sac-ekimi/ bilgileri buradan temin edebilirsiniz.
Tedavi sonrası nasıl bir yol izlenmelidir?
Operasyondan hemen sonra tüm kontroller ve pansuman yapılıp, her şeyin istenildiği gibi olup olmadığı kontrol edilir. Tüm işlemlerin doğru olduğundan emin olunduktan sonra, hastaya bundan sonra nasıl bir yolun izleneceği anlatılır.
Tedaviden sonra ilk bir hafta çok önemlidir. Bu süre içerisinde ekim yapılan bölgeye darbe alınmamasına çok özen gösterilmelidir. İlk iki gün kesinlikle ekim yapılan alana dokunulmamalıdır. İlk gece yatış pozisyonu ekim yapılan alana göre hastaya anlatılır. Bir hafta sonra temiz olduğu kanıtlanmış denize girilmesinde bir sakınca yoktur. Havuz için iki hafta beklenmelidir.
İlerleyen aylarda hastanın deri ve saç yapısına göre nasıl bakım uygulanacağı anlatılır. Bu bakımlar ile saçların daha da kuvvetlenmesi ve sonuçların daha çabuk alınması amaçlanır. Hasta belli aralıklarla kontrole çağırılır. Şehir dışında ya da yurt dışında yaşayıp kontrole gelemeyen hastalar için, internet yoluyla fotoğraflar istenir. Bu fotoğraflardan yola çıkılarak tedavinin süreçleri incelenir.
Önerilen saç bakımlarının süresi ne kadardır?
Yapılacak bakımların süresi hastanın deri ve saç yapısına göre değişmektedir. Ortalama altı ay kadar sürmektedir. Hasta isterse bu bakım süresini uzatabilmektedir. Sonuçların tam anlamı ile alınması için bakımların eksiksiz uygulanması önemlidir. Bu saç bakımı uygulamak gayet basit ve zahmetsizdir. Sosyal hayat etkilenmeden bakımları uygulamak mümkündür.
İş hayatına ne zaman geri dönülebilmektedir?
Saç ekimi sonrası hasta masa başı iş yapıyorsa, ertesi gün doktorun kontrolünden sonra iş hayatına geri dönebilmektedir. Çok tozlu ortamlarda ve ağır işlerde çalışan hastaların bir hafta işe gitmemeleri önerilir.
Bu operasyon bir domino gibidir. Her aşaması bir önceki aşamanın bir parçası olduğundan, hata payı olmamalıdır. Planlanmanın doğru yapılıp her şeyin doğru olduğunun kontrolü her aşamada yapılmalıdır.
Günlük hayatta nelere dikkat edilmelidir ?
Operasyon sonrası yapılması önerilen ve dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Bu detayların atlanılmadan dikkatli bir şekilde yapılması, başarıyı üst seviyelere çıkartmaktadır.
Tedaviden sonra ilk olarak günlük hayata dikkat edilmesi gerekmektedir. İki gün ekim yapılan alanı çarpmamak ve kaşımamak gerekmektedir. Kaşınma hissi olduğunda nokta şeklinde ufak dokunuşlarla kaşıntıyı gidermek mümkündür. Operasyondan sonra kıyafet giyip çıkartmayı kolaylaştırmak için gömlek tarzı kıyafetlerin iki gün giyilmesi önerilir. Bu sayede ekim bölgesine kıyafetlerin değmesi veya sürtünmesi sonucu kök kayıpları yaşanmaz. İki gün gece yatış pozisyonlarına özen göstermek gerekmektedir. Bu yatış şekli ekim yapılacak alana göre değişmektedir. Hastaya operasyondan sonra gece yatış şekli konusunda bilgi verilmelidir. Tedaviden sonrası üç ila dört gün sonra şapka, bir hafta sonrada bere takılabilir. İlk üç gün kesinlikle ekim yapılan alanı kapatacak bir şey takılmamalıdır.
Tedaviden sonra saçın nasıl yıkanacağı konusu hastaya anlatılır. İlk on gün belli sürelerde saçın nasıl yıkanması gerektiği uygulamalı olarak hastaya gösterilir. İlk yıkama doktor kontrolünde yapılıp, diğer yıkamaları hasta isterse kendi isterse yine doktor kontrolünde yapabilir.
Operasyondan sonra hastaya çeşitli saç bakımı ürünleri önerilir. Bu bakımlar hastanın aktarlardan kolaylıkla temin edebileceği bitkilerin karışımından oluşan formüllerdir. Bu bakımların nasıl uygulanacağı ve uygularken nelere dikkat edileceği hastaya anlatılır. Bu bakımın amacı daha hızlı sonuç almak, ekilen ve mevcut saçları kuvvetlendirmek için yapılır. Bakımın süresi kişiden kişiye değişmekle birlikle ortalama altı aydır.
Operasyondan belli bir süre günlük hayata dikkat edilmemesi durumunda saç kayıpları ne boyutta olmaktadır?
Tedaviden sonrası belli bir süre günlük hayata dikkat etmemek ciddi saç kayıplarına neden olabilmektedir. Bu kayıp hastanın nasıl bir yol izlediği ile doğru orantılıdır. Fazla saç kaybı olur yada az saç kaybı olur gibi bir sonuç söylemek doğru olmaz. Ancak saç kaybı yaşaması kaçınılmaz olabilmektedir.
Operasyonu bir domino gibidir. Belli bir yerde yapılan hata yada dikkatsizlik bütün süreçleri etkilemektedir. Operasyona karar veren kişinin tüm kurallara uyması ve yapılması gerekenleri eksiksiz yapması operasyonun başarısını üst seviyelere çıkaracaktır.